Voimat vastakkain
 • Lähetä palautetta /
 • Avaa Raamattu /
 • Lahjoita /
 • Lähetä ohjelmaidea

Raamattu

Valitse kirja ja luku ylläolevasta valikosta
Pyhä Raamattu - Vanha testamentti ja Uusi testamentti - Raamattu Kansalle 2012
© Raamattu Kansalle ry

Anna palautetta / Lähetä esirukouspyyntö

 • Lomakkeella kerätään nimi ja sähköpostiosoite, voidaksemme vastata viestiisi. Lisää tietosuojasta löydät tietosuojaselosteesta.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Voit antaa palautetta tai lähettää rukouspyynnön käyttäen vasemmalla sijaitsevaa palautelomaketta. Valitse ensin palautteen tyyppi ja kirjoita sen jälkeen yhteystietosi ja viestisi.

Teknisten ongelmien kohdalla pyydämme antamaan vikaselosteen mahdollisimman yksityiskohtaisesti ja selkeästi voidaksemme auttaa sinua. Huomioithan ruokuspyyntöä lähettäessäsi, että et lähetä lomakkeen kautta arkaluontaista tietoa ihmisistä.

Jättämäsi esirukoukset ohjataan kyseisen yhteisön sähköpostiin.

Ohjelmaidea

Anna ohjelmaidea

 • Lomakkeella kerätään nimi ja sähköpostiosoite, voidaksemme vastata viestiisi. Lisää tietosuojasta löydät tietosuojaselosteesta.

Voimat vastakkain

Raamatunkohta: Apt. 8: 4-13 Pekka Havupalo, 2023-01-22
Teema: Voimat vastakkain (Saarnasarja Valo voittaa 1/3)

Varsinainen Samaria niminen kaupunki oli ollut kahtia jakautuneen valtakunnan pohjoisen osan pääkaupunki. Kuningas Ahab rakennutti sinne Baalin temppelin. Assyrian kuningas valloitti sen v. 722 eKr. ja siirsi pääosan Israelin asukkaista Assyriaan. Heidän sijaansa tuotiin muiden kansojen ihmisiä, jotka palvoivat omia jumaliaan. Syntyi samarialaisten sekakansa, joita juutalaiset karttoivat. Tässä Samariassa sijaitsevassa kaupungissa oli ihmisiä, joissa oli saastaisia henkiä. Valtaa käytti Simon, joka harjoitti noituutta. Ihmisissä on yliluonnollisen kaipuu. Koska nämä ihmiset eivät tienneet paremmasta, he seurasivat Simonia.
Jumala rakasti näitä ihmisiä. Hän lähetti Filippoksen tuomaan valon pimeyteen. Tämä suostui astumaan ulos totutusta ja menemään kohti uutta. Filippoksen tulo kaupunkiin merkitsi voimien vastakkainasettelua. Voimat eivät olleet yhtä suuria. Filippos taisteli Jeesuksen voittamaa vihollista vastaan, Kol. 2:15.
Mitä Samarian piirteitä näet yhteiskunnassa? Miten Jumala kukistaa pimeyden vallan? Miten valo voittaa?

I Valon voittoon tarvitaan Pyhän Hengen täyteydessä elävä ihmisiä, j. 5.
• Filippos oli yksi diakoneista, joiden valintakriteerit olivat seuraavat: heistä täytyi olla hyvä todistus ja heidän täytyi olla täynnä Henkeä ja viisautta.
• Pyhällä Hengellä täyttyminen ja Hengen täyteydessä eläminen ovat kaksi eri asiaa. Kertaluontoinen kokemus ei takaa jatkuvaa täytetyttä. Jatkuvaan täyteyteen tarvitaan jatkuva läheinen suhde Jeesukseen. Sitä ylläpidetään jatkuvalla rukouksella, joka on pohjimmiltaan hakeutumista Jumalan läsnäoloon.

I Valon voittoon tarvitaan julistusta Kristuksesta ja Jumalan valtakunnasta, j. 5 + 12
• Silloin kun on kyse voimien vastakkainasettelusta, saarnan aihe ei voi olla muu kuin Jeesus Kristus ja Jumalan valtakunta. Vain Jeesus on kukistanut persoonallisen pahan kaikkine joukkoineen. Vain Jeesus voi irrottaa pimeyden voimien otteen ihmisen sisimmästä. Vain Jeesus voi tuoda rääkättyyn sisimpään rauhan. Vain sana rististä on Jumalan voima, 1. Kor. 1:18.
• Filippos julisti Jeesuksesta. Siitä kuinka Jeesuksessa Jumala tuli ihmisenä tähän maailmaan. Siitä kuinka Jeesus eli ja opetti. Siitä kuinka Jeesus paransi sairaita, vapautti demonien vallasta ja herätti kuolleita. Siitä, kuinka Jeesus tuomittiin syyttömänä kuolemaan meidän sijastamme. Siitä, kuinka hän kantoi meidän syntimme. Siitä kuinka hän vuodatti verensä meidän tähtemme. Siitä kuinka hän kukisti kuoleman ja nousi ylös haudastaan. Siitä kuinka hän astui Isän oikealle puolelle taivaaseen. Siitä, mitä Jeesuksen seuraaminen on ja mitä se merkitsee.

II Valon voittoon tarvitaan tunnustekoja, j. 6-7
• Mark. 16:20. Jeesus toimi yhdessä Filippoksen kanssa ja antoi tunnustekojen välityksellä kuulijoille vakuutuksen siitä, että tämän puheet pitivät paikkansa. Tunnustekoja oli kahdenlaisia. Demonit joutuivat poistumaan ihmisten sisimmästä. Monia parantumattomasti sairaita parani.
• Filippoksen puheiden ja tunnustekojen yhteisvaikutus oli valtava. Ihmiset ottivat suurin joukoin vastaan sanoman Jeesuksesta. Heidän sydämiinsä syttyi usko Jeesukseen. Demoninen pimeys ja hallinta väistyi ja tilalle syttyi ilo. Uskoon tulleet ottivat myös kasteen, j. 12.
• Yksi uskoon tulleista oli kaupunkia otteessaan pitänyt noita Simon, j. 13. Hän kohtasi Filippoksen puheissa ja teoissa suuremman voiman kuin se, minkä otteessa hän oli itse ollut. Hän oli toiminut pahan palveluksessa yliluonnollisella alueella ja hämmästyttänyt ihmisiä noitatempuillaan. Nyt hän joutui itse hämmästymään sitä, että Jumalan voima on niin paljon suurempi. Hänkin uskoi ja hänetkin kastettiin. Hänen valta-asemansa kukistui.

Valon voittoon tarvitaan Pyhän Hengen täyteydessä eläviä ihmisiä, julistusta Kristuksesta ja tunnustekoja.

Tuottaja: Turun Helluntaiseurakunta | Esiintyjät: Pekka Havupalo | Kesto: 00:34:42 | Ajankohta: 22.1.2023

 • Katso lisää

 • Kaikki/
 • Jaksot/
 • Klipit

Lahjoita

Tule tukemaan UskoTV:n työtä ja tue omalla lahjoituksellasi, niin että voimme tulevaisuudessakin tarjota sinulle hyviä ohjelmia katsottavaksi. Lahjoita nyt!

Select Payment Method
Personal Info

Terms

Donation Total: 20.00€

SOITA 0600-12500

Puhelun hinta 10,26 e/puh + pvm

Keräyslupa: RA/2021/1670
alkaen 1.1.2022, myöntäjä Poliisihallitus 9.12.2021. Varat käytetään Avainmedian medialähetystyöhön Suomessa ja ulkomailla.

Lisää katsottavaa