UskoTV-kanavaa voit katsoa olohuoneen päälaitteilla, kuten esim. televisiolla, videotykillä tai monitorilla monella eri tavalla. Tällä ohjesivulla on esitelty miten voit katsoa ohjelmia olohuoneessasi isolla ruudulla.

Apple TV

appletvset

Apple TV -laitteella voidaan katsoa UskoTV:tä hyödyntäen Applen AirPlay-tekniikkaa. Tutustu laitteeseen osoitteessa apple.com/fi/appletv/. Laitteita saa ostettua mm. seuraavista liikkeistä: Tector, 1Store, Verkkokauppa.com tai suoraan Applelta. Huom. markkinoilla on monia muita AirPlay:tä tukevia laitteita, esim. kotiteatterivahvistimia, jotka tukevat ääntä mutta eivät videokuvaa käyttäessään Applen tekniikkaa.

Laitteen lisäksi tarvitset HDMI-kaapelin ja televisiossa/videotykissä/AV-vahvistimessa tulee olla myös HDMI-liitäntä. Videosignaali laitteesta kulkee HDMI-liitännällä, ääni kulkee joko HDMI-liitännän tai TOSLINK-liitännän kautta. Yhdistääksesi eri laitteesi käyttämään AirPlay-tekniikkaa sinun tulee yhdistää Apple TV ja tietokoneesi/puhelimesi/tablettisi samaan internetverkkoon, joko langallisesti tai langattomasti.

Kun olet yhdistänyt Apple TV:n toimintaan ja kytkenyt sen televisioosi, olet valmis käyttämään sitä UskoTV:n kanssa. Voit lähettää videokuvan laitteeseen iPhone ja iPad-laitteella tai Mac-tietokoneella. Katsoessasi UskoTV:n tallennetta tai suoraa lähetystä näet videoikkunassa alla olevan AirPlay-kuvakkeen ja sitä klikkaamalla voit valita, toistetaanko video esim. iPadissa vai Apple TV:ssä. Mac-tietokoneissa videoikkunassa ei näy AirPlay-kuvaketta, vaan kuvake löytyy näytön oikeasta yläkulmasta.

Halutessasi käyttää AppleTV:tä ja Airplay-tekniikkaa Windows-tietokoneella sinun täytyy käyttää tietokoneessasi AirParrot-ohjelmistoa.
Lisätietoa Apple TV:n käyttämisestä löytyy osoitteesta apple.com/fi/support/appletv/

AirPlay180px

Chromecast

chromecast300pxGooglen Chromecast mediatikkua käyttäen voit katsoa televisiolla UskoTV:n tallenteita, suorat lähetykset eivät toimi Chromecastilla. Tutustu laitteeseen osoitteessa google.fi/chrome/devices/chromecast/. Tikkua on saatavissa mm. Verkkokauppa.com-liikkeestä 35 € hintaan. Tikku tarvitsee lisäksi käyttövirran USB-liitännästä.

Saatuasi Chromecast-laitteen sinun tulee asentaa tietokoneellesi asennusohjelma, jolla voit konfiguroida laitteen käyttöön. Asennusohjelman voit ladata osoitteesta cast.google.com/chromecast/setup/. Huomioithan että tietokoneen ja Chromecastin tulee olla kytkettynä samaan langalliseen/langattomaan verkkoon, jotta ne toimivat yhdessä. Asennettuasi laitteen käyttöön koneellasi tulee olla asennettuna Google Chrome -internetselain ja selaimeen Google Cast -lisäosa.

Halutessasi katsoa UskoTV:tä televisiollasi, johon on kytketty Chromecast, sinun pitää käyttää päätelaitteellasi (tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella) Google Chrome -selainta. UskoTV:n videosoittimessa näet alla olevan Google Cast -merkin, josta voit ohjata Chromecast-laitteen soittamaan katsoamasi sisällön televisioon. Chromecast-laitteen ohjaus toimii Windows- ja Mac-tietokoneilla, sekä Android ja iOS (Applen) mobiililaitteilla, lukuunottamatta iOS8-versiota.

googlecast80px

Tietokoneen liittäminen televisioon johdolla

Tietokone voidaan liittää televisioon/videotykkiin suoraan HDMI-kaapelilla, kun tietokoneessasi on HDMI-liitäntä. Mikäli tietokoneessasi ei ole HDMI-liitäntää, tarvitset muunnosjohdon, esim. DVI-HDMI. Nykyaikaiset tietokoneet voivat lähettää HDMI-liitännän mukana myös äänen. Mikäli tietokoneesi on vanhempaa mallia, voit joutua viemään äänet erikseen televisioon.