Etsivä löytää
 • Lähetä palautetta /
 • Avaa Raamattu /
 • Lahjoita /
 • Lähetä ohjelmaidea

Raamattu

Valitse kirja ja luku ylläolevasta valikosta
Pyhä Raamattu - Vanha testamentti ja Uusi testamentti - Raamattu Kansalle 2012
© Raamattu Kansalle ry

Anna palautetta / Lähetä esirukouspyyntö

 • Lomakkeella kerätään nimi ja sähköpostiosoite, voidaksemme vastata viestiisi. Lisää tietosuojasta löydät tietosuojaselosteesta.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Voit antaa palautetta tai lähettää rukouspyynnön käyttäen vasemmalla sijaitsevaa palautelomaketta. Valitse ensin palautteen tyyppi ja kirjoita sen jälkeen yhteystietosi ja viestisi.

Teknisten ongelmien kohdalla pyydämme antamaan vikaselosteen mahdollisimman yksityiskohtaisesti ja selkeästi voidaksemme auttaa sinua. Huomioithan ruokuspyyntöä lähettäessäsi, että et lähetä lomakkeen kautta arkaluontaista tietoa ihmisistä.

Jättämäsi esirukoukset ohjataan kyseisen yhteisön sähköpostiin.

Ohjelmaidea

Anna ohjelmaidea

 • Lomakkeella kerätään nimi ja sähköpostiosoite, voidaksemme vastata viestiisi. Lisää tietosuojasta löydät tietosuojaselosteesta.

Etsivä löytää

Raamatunkohta: Apt. 8: 26-40 Pekka Havupalo, 2023-02-05
Teema: Etsivä löytää (Saarnasarja Valo voittaa 3/3)

Evankeliumin valo kukisti Samarian kaupungissa vallinneen pimeyden, kun Filippos saarnasi Kristusta ja Jumala vahvisti sanan tunnustekojen kautta. Valo lisääntyi, kun Pietari ja Johannes kävivät paikalla ja auttoivat uskovia täyttymään Hengellä ja kun uskoon tulleen Simonin vääriä asenteita haastettiin. Vielä lisää valoa tuli, kun ihmisiä autettiin ymmärtämään, että Jumalan valtakunnassa mikään ei ole kaupan vaan kaikki on lahjaa. Keskellä herätystä Jumala kutsui Filippoksen muualle. Tämä oli mahdollista, koska uskoville oli syntynyt kontakti Jerusalemin apostoleihin ja he tiesivät, mistä voisivat tarvittaessa saada apua.

I Jumala huomioi jokaisen etsijän, j. 26-29
• En tiedä, minkälainen kohu Etiopiassa syntyi, kun valtiovarainministeri pyysi virkavapaata. Joka tapauksessa vapaa myönnettiin ja mies lähti Israeliin ja siellä Jerusalemiin. Kyseessä ei ollut tavallinen lomamatka vaan sillä oli syvempi tarkoitus. Mies meni Jerusalemiin rukoilemaan. Hän oli kuullut jotakin Israelin Jumalasta ja halusi ottaa asioista tarkemmin selvää. Hän käytti aikaa rukoukseen ja kävi ostoksilla Jerusalemin kristillisessä kirjakaupassa. Mies osti ainakin Jesajan kirjan ja perehtyi siihen paluumatkallaan.
• Jumala näki tämän kaiken ja etsi ihmistä, jonka hän voisi lähettää kohtaamaan tämän etsijän. Hän valitsi Filippoksen ja puhui tälle voimakkaasti. Ehkä herätyksen keskeltä lähtemiseen tarvittiin enemmän kuin Pyhän Hengen hiljainen puhe. Tilanne oli tärkeä, ei pelkästään valtiovarainministerin itsensä tähden, vaan myös niiden kerrannaisvaikutusten tähden, jotka syntyisivät, jos hän löytäisi Jeesuksen ja tulisi Jumalan löytämäksi. Tässä oli mahdollisuus viedä evankeliumin valo suoraan Etiopian hallitushuoneisiin. Etiopialaisilla (kreikan sanasta, joka merkitsee poltettua ihoa) tarkoitettiin Kuusin valtakunnan mustaihoisia ihmisiä nykyisen Sudanin alueella. Kandake tarkoittaa kuninkaallista naista.
• Jumala näkee jokaisen meidän lähellämme olevan ihmisen, joka aidosti etsii yhteyttä Jumalaan ja joka tarvitsee meidän apuamme löytääkseen. Me tarvitsemme lisääntyvää herkkyyttä Jumalan puheelle, että jättäisimme hetkeksi sen, mitä olemme tekemässä ja antaisimme aikaamme ja ennen kaikkea sydäntämme etsijöille.

II Etsivä löytää, j. 30-35
• Valtiovarainministeri oli päässyt Jesajan kirjassa jo lukuun 53, joka kertoo Jeesuksen kärsimyksistä meidän sijastamme ja meidän tähtemme. Tästä raamatunkohdasta lähtien Filippos julisti hänelle evankeliumia Jeesuksesta. Siitä kuinka Jeesuksessa Jumala tuli ihmisenä tähän maailmaan. Siitä kuinka Jeesus eli ja opetti. Siitä kuinka Jeesus paransi sairaita, herätti kuolleita ja vapautti ihmisiä demonihenkien vallasta. Siitä, kuinka Jeesus tuomittiin syyttömänä kuolemaan meidän sijastamme. Siitä, kuinka hän kantoi meidän syntimme. Siitä kuinka hän vuodatti verensä meidän tähtemme. Siitä kuinka hän kukisti kuoleman ja nousi ylös haudastaan kolmantena päivänä. Siitä kuinka hän astui Isän oikealle puolelle taivaaseen. Siitä, mitä Jeesuksen seuraaminen on ja mitä se merkitsee.
• Evankeliumin valo voitti kulttuuriperimän vaikutuksen. Etsivä löysi. Valtiovarainministeri tuli uskoon ja usko tuli häneen. Hän halusi sitoutua seuraamaan Jeesusta ja pyysi siksi, että hänet kastettaisiin. Kun Filippos julisti evankeliumia, hän otti toistuvasti esiin myös kasteen. Kaste ja seurakuntayhteys ovat tärkeitä askeleita Jeesuksen seuraamisessa.
• Valtiovarainministeri jatkoi matkaansa iloiten. Evankeliumi on ilosanoma.

Evankeliumin valo voittaa kulttuuriperimän ja epäjumalien palvonnan vaikutuksen. Se syttyy etsivän sydämeen. Valo voittaa, kun kuuntelemme Jumalan viestejä siitä, mistä etsijöitä löytyy.

Tuottaja: Turun Helluntaiseurakunta | Esiintyjät: Pekka Havupalo | Kesto: 00:34:03 | Ajankohta: 5.2.2023

 • Katso lisää

 • Kaikki/
 • Jaksot/
 • Klipit

Lahjoita

Tule tukemaan UskoTV:n työtä ja tue omalla lahjoituksellasi, niin että voimme tulevaisuudessakin tarjota sinulle hyviä ohjelmia katsottavaksi. Lahjoita nyt!

Select Payment Method
Personal Info

Terms

Donation Total: 20.00€

SOITA 0600-12500

Puhelun hinta 10,26 e/puh + pvm

Keräyslupa: RA/2021/1670
alkaen 1.1.2022, myöntäjä Poliisihallitus 9.12.2021. Varat käytetään Avainmedian medialähetystyöhön Suomessa ja ulkomailla.

Lisää katsottavaa