Uskon oppitunti
 • Lähetä palautetta /
 • Avaa Raamattu /
 • Lahjoita /
 • Lähetä ohjelmaidea

Raamattu

Valitse kirja ja luku ylläolevasta valikosta
Pyhä Raamattu - Vanha testamentti ja Uusi testamentti - Raamattu Kansalle 2012
© Raamattu Kansalle ry

Anna palautetta / Lähetä esirukouspyyntö

 • Lomakkeella kerätään nimi ja sähköpostiosoite, voidaksemme vastata viestiisi. Lisää tietosuojasta löydät tietosuojaselosteesta.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Voit antaa palautetta tai lähettää rukouspyynnön käyttäen vasemmalla sijaitsevaa palautelomaketta. Valitse ensin palautteen tyyppi ja kirjoita sen jälkeen yhteystietosi ja viestisi.

Teknisten ongelmien kohdalla pyydämme antamaan vikaselosteen mahdollisimman yksityiskohtaisesti ja selkeästi voidaksemme auttaa sinua. Huomioithan ruokuspyyntöä lähettäessäsi, että et lähetä lomakkeen kautta arkaluontaista tietoa ihmisistä.

Jättämäsi esirukoukset ohjataan kyseisen yhteisön sähköpostiin.

Ohjelmaidea

Anna ohjelmaidea

 • Lomakkeella kerätään nimi ja sähköpostiosoite, voidaksemme vastata viestiisi. Lisää tietosuojasta löydät tietosuojaselosteesta.

Uskon oppitunti

Uskon oppitunti Mark 4:35–41 Arto Raassina 16.8.2020

Opetuslapset olivat kulkeneet Jeesuksen kanssa ja nähneet paljon ihmeitä. Vielä ei kuitenkaan opetus ollut mennyt perille. Jeesus vei opetuslapset uskon kurssille.
Aina ei evankeliumeissa edetä aikajärjestyksessä. Tässä kohtaa kuitenkin peräkkäiset tapahtumat kuuluvat yhteen. Tapahtumat alkavat, kun Jeesus on opettanut kansaa, ja halusi lähteä väsyneenä pois paikalta. Hänellä oli selvä suunnitelma seuraavista tapahtumista. ”Nyt lähdemme vastarannalle”.
1. :35 Opetuslapset lähtivät järvelle Jeesuksen pyynnöstä. He olivat kokeneita kalastajia ja tunsivat järven.
2. :37 myrskyt olivat yleisiä järvellä. Nyt kuitenkin nousi poikkeuksellisen kova myrsky, joka oli upottamassa veneen. Opetuslapset näkivät, että he eivät selvinneet ilman Jeesusta edes omalla työpaikallaan. Meidänkin elämässämme myrskyt ovat tavallisia. Korona-aika on tuonut myrskyn koko maailmaan, ja moni on peloissaan.
3. :38–39 Jeesus nukkui, vaikka myrsky oli kova. Opetuslapset syyttivät häntä välinpitämättömyydestä hädässä. Jeesus sanoi vain lauseen, ja myrsky rauhoittui.
4. :40 Nyt on keskeisen opetuksen aika, kun kriisi on lauennut. Jeesuksen tärkein viesti ei ollut nuhdella pelkoa, vaan näyttää, miten usko voittaa pelon.
-Jeesus lupasi opetuslapsille, että he pääsevät vastarannalle. Hän pitää huolen lupauksistaan.
-Hän oli veneessä mukana. Jeesus on aina meidän mukanamme joka tilanteessa.
-Hän oli rauhallinen. Jos opetuslapset olisivat katsoneet Jeesusta eikä aaltoja, ei olisi tarvinnut pelätä.

Kun olet myrskyssä, pelko voittaa helposti. Silloin tulee nostaa katse Jeesukseen ja hänen lupauksiinsa, niin huomaamme Hänen olevan meidän mukanamme. Hänen kanssaan pääsemme perille.

Jeesus näki, että opetuslapset tarvitsevat lisäoppia uskosta. Siksi Markuksen luvussa 5 matka jatkuu Genesaretin järven molempia rantoja. Jeesus vapauttaa riivatun, parantaa sairaan ja herättää kuolleen.
5:34: ,”sinun uskosi on tehnyt sinut terveeksi” 5:36: ”Älä pelkää, usko ainoastaan”
Jeesus on meidänkin kanssamme kärsivällinen ja jaksaa opettaa asioita usean kerran.

Jeesus on mukana samalla tavalla yksilöuskovan matkassa, kun hän on seurakunnan lähetystehtävässä.
Matt 28:18–20 lähetyskäsky on ympäröity molemmilta puolelta lupauksilla. ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä…..Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti” Näiden lupausten välissä on lähetyskäsky seurakunnan ydintehtävänä. Hän on antanut arvovaltansa tähän ja luvannut olla koko matkan mukana, kaikissa myrskyissä.

Ei siis jäädä katsomaan myrskyä vaan Häntä, joka myrskyn tyynnyttää.

Tuottaja: Turun Helluntaiseurakunta | Esiintyjät: Arto Raassina | Kesto: 00:18:34 | Ajankohta: 16.8.2020

 • Katso lisää

 • Kaikki/
 • Jaksot/
 • Klipit

Lahjoita

Tule tukemaan UskoTV:n työtä ja tue omalla lahjoituksellasi, niin että voimme tulevaisuudessakin tarjota sinulle hyviä ohjelmia katsottavaksi. Lahjoita nyt!

Select Payment Method
Personal Info

Terms

Donation Total: 20.00€

SOITA 0600-12500

Puhelun hinta 10,26 e/puh + pvm

Keräyslupa: RA/2021/1670
alkaen 1.1.2022, myöntäjä Poliisihallitus 9.12.2021. Varat käytetään Avainmedian medialähetystyöhön Suomessa ja ulkomailla.

Lisää katsottavaa