Se löytyi
 • Lähetä palautetta /
 • Avaa Raamattu /
 • Lahjoita /
 • Lähetä ohjelmaidea

Raamattu

Valitse kirja ja luku ylläolevasta valikosta
Pyhä Raamattu - Vanha testamentti ja Uusi testamentti - Raamattu Kansalle 2012
© Raamattu Kansalle ry

Anna palautetta / Lähetä esirukouspyyntö

 • Lomakkeella kerätään nimi ja sähköpostiosoite, voidaksemme vastata viestiisi. Lisää tietosuojasta löydät tietosuojaselosteesta.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Voit antaa palautetta tai lähettää rukouspyynnön käyttäen vasemmalla sijaitsevaa palautelomaketta. Valitse ensin palautteen tyyppi ja kirjoita sen jälkeen yhteystietosi ja viestisi.

Teknisten ongelmien kohdalla pyydämme antamaan vikaselosteen mahdollisimman yksityiskohtaisesti ja selkeästi voidaksemme auttaa sinua. Huomioithan ruokuspyyntöä lähettäessäsi, että et lähetä lomakkeen kautta arkaluontaista tietoa ihmisistä.

Jättämäsi esirukoukset ohjataan kyseisen yhteisön sähköpostiin.

Ohjelmaidea

Anna ohjelmaidea

 • Lomakkeella kerätään nimi ja sähköpostiosoite, voidaksemme vastata viestiisi. Lisää tietosuojasta löydät tietosuojaselosteesta.

Se löytyi

Raamatunkohta:  1. Tim. 1:12-17         Pekka Havupalo, 2022-10-02

Teema:  Se löytyi

”Se löytyi” -kirjassa on ihmisten upeita kertomuksia siitä, mitä Jeesus on vaikuttanut heidän elämässään. Jokaisella, joka uskoo Jeesukseen, on oma ainutlaatuinen ja kertomisen arvoinen tarinansa. Paavali kirjoitti oman kertomuksensa kirjeessään Timoteukselle noin 30 vuotta kääntymyksensä jälkeen. Paavalin kertomuksessa on perspektiiviä siihen, mitä hän oli löytänyt Jeesuksessa. Me voimme löytää samaa.

I                Voimme löytää kestävän muutoksen, j. 12-14

Paavali kuvaa elämäänsä ilman Jeesusta lyhyesti. Hän oli pilkkaaja, vainooja ja väkivallantekijä. Kaikki ne ovat vihan ilmenemismuotoja. Paavali vihasi Jeesusta ja hänen seuraajiaan.
Jeesuksen seuraajien elämä ja opetukset asettivat kyseenalaiseksi paljon siitä, mihin Paavali uskoi ja mille hän oli elämänsä omistanut. Pelastusta ja iankaikkista elämää ei voinutkaan ansaita lain pikkutarkalla noudattamisella eikä hyvällä elämällä vaan yksinkertaisesti uskomalla Jeesukseen, joka täytti lain meidän puolestamme, kärsi meidän rangaistuksemme, kuoli meidän kuolemamme ja maksoi meidän rikkomustemme aikaansaaman velan Jumalalle. Kyseessä oli maailmankuvien konflikti ja Paavali reagoi siihen vihalla.
Kun Jeesus ilmestyi Paavalin elämään, hän alkoi työstää tämän sisimmässä vallitsevaa vihaa. Vuosikymmenten päästä Paavali sanoo, että meidän Herramme armo on vaikuttanut hänessä uskoa ja rakkautta. Usko Jeesukseen, usko Jumalan ilmoitukseen, usko Jumalan hyvyyteen ja usko Jumalan mahdollisuuksiin olivat vain syventyneet vuosien aikana. Viha oli sulanut pois ja tilalle oli noussut tunnistettavaa rakkautta Jumalaa ja ihmisiä kohtaan.
Paavali tunnisti, että tämä rakkaus ei ollut lähtöisin hänestä vaan hänessä asuvasta Kristuksesta.
Kun Jeesus ilmestyi Paavalin elämään, tämä vaihtoi puolta maailmankuvien konfliktissa, mutta konflikti säilyi. Silti viha suli pois ja tilalle tuli rakkaus. Kun maailmankuvaasi haastetaan, voitko sanoa Paavalin tavoin, että Herramme armo on ollut ylenpalttinen vaikuttaen rakkautta?
II                Voimme löytää armon, j. 13, 14 ja 16

Armo on sitä, kun meille tehdään tai lahjoitetaan jotakin sellaista, mitä emme ole kyenneet ansaitsemaan, emmekä koskaan kykene. Tämän kääntöpuoli on se, että meille ei tehdä eikä anneta sitä, mitä olisimme rikkomuksillamme ansainneet.
Uskon kautta Jeesukseen saamme syntimme anteeksi – armosta, saamme kestoltaan ja laadultaan iankaikkisen elämän – armosta, saamme Pyhän Hengen lahjan – armosta.
Paavali puhuu kirjeissään paljon armosta, koska se merkitsi hänelle itselleen niin paljon.
Yksi armon ilmentymä Paavalin elämässä oli se, että Jeesus asetti hänet palvelukseensa hänen menneisyydestään huolimatta. Saman hän haluaa tehdä jokaiselle, joka uskoo häneen.
III                Voimme löytää totuuden syntisyydestämme, j. 15

Paavali määrittelee itsensä suureksi syntiseksi. Mitä lähemmäksi Jumalan pyhyyttä astumme, sitä syntisemmäksi koemme itsemme ja sitä suuremmaksi meille tulee Jumalan armo. Missä synti on tullut suureksi tullut, siellä armon kokemus on tullut ylenpalttiseksi.
Paavali tunnisti itsessään edelleen taipumuksen syntiin.
Kokemus syntisyydestämme tekee meidät riippuvaisiksi armosta ja kykeneviksi armahtamaan.
IV                Voimme löytää kiitollisuuden, j. 12 + 17

Kaikkien vaikeuksiensa keskellä Paavali löysi elämänsä pohjavireeksi kiitollisuuden. Hän oli löytänyt totuuden siitä, että Jeesus on suurempi kuin elämän vaikeuksien summa.

Tuottaja: Turun Helluntaiseurakunta | Esiintyjät: Pekka Havupalo | Kesto: 00:26:47 | Ajankohta: 2.10.2022

 • Katso lisää

 • Kaikki/
 • Jaksot/
 • Klipit

Lahjoita

Tule tukemaan UskoTV:n työtä ja tue omalla lahjoituksellasi, niin että voimme tulevaisuudessakin tarjota sinulle hyviä ohjelmia katsottavaksi. Lahjoita nyt!

Select Payment Method
Personal Info

Terms

Donation Total: 20.00€

SOITA 0600-12500

Puhelun hinta 10,26 e/puh + pvm

Keräyslupa: RA/2021/1670
alkaen 1.1.2022, myöntäjä Poliisihallitus 9.12.2021. Varat käytetään Avainmedian medialähetystyöhön Suomessa ja ulkomailla.

Lisää katsottavaa