Salomon siunaus
 • Lähetä palautetta /
 • Avaa Raamattu /
 • Lahjoita /
 • Lähetä ohjelmaidea

Raamattu

Valitse kirja ja luku ylläolevasta valikosta
Pyhä Raamattu - Vanha testamentti ja Uusi testamentti - Raamattu Kansalle 2012
© Raamattu Kansalle ry

Anna palautetta / Lähetä esirukouspyyntö

 • Lomakkeella kerätään nimi ja sähköpostiosoite, voidaksemme vastata viestiisi. Lisää tietosuojasta löydät tietosuojaselosteesta.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Voit antaa palautetta tai lähettää rukouspyynnön käyttäen vasemmalla sijaitsevaa palautelomaketta. Valitse ensin palautteen tyyppi ja kirjoita sen jälkeen yhteystietosi ja viestisi.

Teknisten ongelmien kohdalla pyydämme antamaan vikaselosteen mahdollisimman yksityiskohtaisesti ja selkeästi voidaksemme auttaa sinua. Huomioithan ruokuspyyntöä lähettäessäsi, että et lähetä lomakkeen kautta arkaluontaista tietoa ihmisistä.

Jättämäsi esirukoukset ohjataan kyseisen yhteisön sähköpostiin.

Ohjelmaidea

Anna ohjelmaidea

 • Lomakkeella kerätään nimi ja sähköpostiosoite, voidaksemme vastata viestiisi. Lisää tietosuojasta löydät tietosuojaselosteesta.

Salomon siunaus

Raamatunkohta: 1. Kun. 8: 54-61                        Pekka Havupalo, 2022-09-18

Teema: Salomon siunaus

Hallituskautensa alussa Salomo oli yksi Vanhan Testamentin esikuvista Jeesuksesta. Hän oli kaikkia muita ihmisiä viisaampi. Jeesuksessa on kätkettynä kaikki viisauden ja tiedon aarteet. Salomo rakensi Jumalalle upean temppelin. Jeesus rakensi vielä upeamman, oman seurakuntansa ja jokaisen häntä seuraavan ihmisen sisimmän temppelin. Kun temppelin valmistumisen jälkeen liitonarkku oli tuotu temppeliin, Salomo rukoili hyvin vaikuttavan rukouksen. Viiteen kertaan hän pyysi Jumalaa antamaan anteeksi kansalleen, koska ihmisen syvin tarve on saada Jumalalta anteeksi. Sen jälkeen Salomo siunasi kansan. Jeesus haluaa siunata omaa kansaansa samoilla tavoilla. Mikä oli Salomon siunaus?

I                Läheinen yhteys Jumalan kanssa, j. 57

Jumalan läsnäolo seurakunnan keskellä on seurakunnan suurin aarre. Jumala toimii siellä, missä hän on läsnä. Jumalan läsnäolo erottaa seurakunnan kaikista muista ihmisyhteisöistä. Mooses ymmärsi tämän todella selkeästi, 2. Moos. 33:14-16. Mieluummin Jumalan kanssa erämaassa kuin ilman häntä yltäkylläisyydessä.
Jeesus lupasi olla läsnä seurakuntansa keskellä. Matt. 28:18-20. Hänen erityinen läsnäolonsa on sidottu lähetystyöhön ja opetuslasten tekemiseen.
II                Sydänten kääntyminen Jumalan puoleen j. 58 + 61

Salomo ymmärsi, että sydänten kääntyminen Jumalan puoleen on Jumalan teko. Siksi saamme rukoilla, että Jumala kääntäisi sydämemme hänen puoleensa. Sydämen kääntymisellä Jumalan puoleen on konkreettisia ja näkyviä seurauksia. Jumalan tahdon etsiminen ja toteuttaminen nousevat tärkeysjärjestyksen kärkeen. Jumalan tahdosta tulee elämälle suuntaa antava voima. Kuuliaisuus nousee kääntyneestä sisimmästä eikä ulkoisesta paineesta.
Jeesus opetti meitä rukoilemaan ”tulkoon sinun valtakuntasi ja tapahtukoon sinun tahtosi”. Jumalan valtakunta ei ole ainoastaan jotakin, mitä odotamme, vaan se on hänen hallintavaltaansa meissä.
III                Vaikuttava rukous, j. 59

Salomo ymmärsi rukouksen dynamiikkaa todella syvällisesti. Rukouksen keskeinen sisältö oli Jumalan armoon turvautuminen, anteeksiannon pyytäminen. ”Anna meille meidän syntimme anteeksi, niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet”.
Rukous nousee Jumalan luokse, lähelle häntä. Lausuttu rukous ei katoa minnekään, vaan jää Jumalan eteen ja Jumalan muistiin ja on siksi vaikuttavaa. Sillä ei ole parasta ennen päiväystä, se jää olemaan voimassa. Enkelin viesti Korneliukselle, Apt. 10:4 vahvistaa tämän.
IV                Laajeneva lähetystyö, j. 60

Salomo ymmärsi, että Jumalan päämääränä on se, että kaikki kansat oppisivat tuntemaan Jumalan. Salomolla oli lähetystyölle sykkivä sydän.
Olemme seurakuntana tehneet lähetystyötä useissa maissa. Uskon, että Herra haluaa nostaa seurakuntamme keskeltä sekä uusia lähettejä että uusia tapoja tehdä lähetystyötä.
Jos elämäsi on todelle siunattua, sinulla on läheinen yhteys Jumalan kanssa, sydämesi on kääntynyt Jumalan puoleen, rukouksillasi on vaikutusta ja olet löytänyt oman paikkasi lähetystyön tukemisessa.

Salomon siunauksissa voidaan nähdä prosessi. Se alkaa Jumalan läsnäolosta. Läsnäolo kääntää sydämiä Jumalan puoleen. Sydänten kääntyminen vahvistaa rukousta. Rukous yhdistää seurakunnan Jumalan sydämen sykkeeseen ”että kaikki maan kansat tulisivat tietämään, että Herra on Jumala eikä toista ole”.

Tuottaja: Turun Helluntaiseurakunta | Esiintyjät: Pekka Havupalo | Kesto: 00:27:03 | Ajankohta: 18.9.2022

 • Katso lisää

 • Kaikki/
 • Jaksot/
 • Klipit

Lahjoita

Tule tukemaan UskoTV:n työtä ja tue omalla lahjoituksellasi, niin että voimme tulevaisuudessakin tarjota sinulle hyviä ohjelmia katsottavaksi. Lahjoita nyt!

Select Payment Method
Personal Info

Terms

Donation Total: 20.00€

SOITA 0600-12500

Puhelun hinta 10,26 e/puh + pvm

Keräyslupa: RA/2021/1670
alkaen 1.1.2022, myöntäjä Poliisihallitus 9.12.2021. Varat käytetään Avainmedian medialähetystyöhön Suomessa ja ulkomailla.

Lisää katsottavaa