Pyhä Henki ystävänämme ja voimanamme
 • Lähetä palautetta /
 • Avaa Raamattu /
 • Lahjoita /
 • Lähetä ohjelmaidea

Raamattu

Valitse kirja ja luku ylläolevasta valikosta
Pyhä Raamattu - Vanha testamentti ja Uusi testamentti - Raamattu Kansalle 2012
© Raamattu Kansalle ry

Anna palautetta / Lähetä esirukouspyyntö

 • Lomakkeella kerätään nimi ja sähköpostiosoite, voidaksemme vastata viestiisi. Lisää tietosuojasta löydät tietosuojaselosteesta.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Voit antaa palautetta tai lähettää rukouspyynnön käyttäen vasemmalla sijaitsevaa palautelomaketta. Valitse ensin palautteen tyyppi ja kirjoita sen jälkeen yhteystietosi ja viestisi.

Teknisten ongelmien kohdalla pyydämme antamaan vikaselosteen mahdollisimman yksityiskohtaisesti ja selkeästi voidaksemme auttaa sinua. Huomioithan ruokuspyyntöä lähettäessäsi, että et lähetä lomakkeen kautta arkaluontaista tietoa ihmisistä.

Jättämäsi esirukoukset ohjataan kyseisen yhteisön sähköpostiin.

Ohjelmaidea

Anna ohjelmaidea

 • Lomakkeella kerätään nimi ja sähköpostiosoite, voidaksemme vastata viestiisi. Lisää tietosuojasta löydät tietosuojaselosteesta.

Pyhä Henki ystävänämme ja voimanamme

Raamatunkohta: Apt. 1:4-8 Pekka Havupalo, 2021-05-23
Teema: Pyhä Henki ystävänämme ja voimanamme

Miltä tuntuisi, jos sinulla olisi sellainen ystävä, joka:
– tulee milloin tahansa avuksesi, kun vain kutsut häntä (Parakletos)
– tukee sinua aina, kun olet epäonnistunut
– puolustaa sinua ja puhuu sinun puolestasi, kun omat ajatuksesi, toiset ihmiset tai Paholainen syyttävät sinua
– tulee tueksi joka kerta, kun kohtaat elämässäsi haasteita, joista et itse selviä
– tukee ja lohduttaa sinua niin, että pysyt pystyssä, vaikka luulet sortuvasi. Hän ei siis ainoastaan jaa taakkaasi vaan lohduttaa niin, että saat siitä voimaa
– auttaa sinua murtumispisteesi ohi niin, että et kuitenkaan murru
– kehottaa ja rohkaisee sinua jaloihin tekoihin sanoen: ”Älä anna periksi. Älä luovuta. Sinä pystyt siihen, kun minä autan sinua.
– auttaa sinua kasvamaan kohti Kristuksen kaltaisuutta
– auttaa sinua ymmärtämään Raamattua
– antaa aina ja erehtymättömästi parhaat ja oikeat neuvot
– vahvistaa sinua, rukoilee puolestasi ja toimii asianajajanasi
– ei koskaan väisty sinun viereltäsi
Jos uskot Jeesukseen, sinulla on tällainen ystävä. Hänen nimensä on Pyhä Henki. Jeesus puhui hänestä opetuslapsilleen kiirastorstai-iltana neljä kertaa. Jeesus halusi tutustuttaa seuraajansa paremmin Pyhään Henkeen. Joh. 14:16. Jakeessa mainittu Puolustaja tarkoittaa kaikkea sitä, mitä edellä katselimme.

Seuraavana päivänä pitkäperjantaina Jeesus ristiinnaulittiin meidän syntiemme tähden, hän kuoli ja hänet haudattiin. Kolmantena päivänä hän nousi ylös haudastaan kuoleman voittajana. Samana päivänä Jeesus puhalsi opetuslapsiaan kohti ja sanoi heille: ”Ottakaa vastaan Pyhä Henki”, Joh. 20:22. Sen jälkeen Jeesus näyttäytyi opetuslapsilleen neljänkymmenen päivän aikana puhuen Jumalan valtakunnasta ja hälventäen heidän epäuskoaan. Sitten tuli helatorstai, päivä, jolloin Jeesus astui ylös taivaaseen. Sinä päivänä Jeesus puhui opetuslapsilleen viimeiset sanansa ollessaan täällä maan päällä, Apt. 1:4-8.

Pyhä Henki asui jo heissä, mutta heidät täytyi kastaa asumaan Pyhässä Hengessä. He olivat Pyhän Hengen asuinsija ja Pyhästä Hengestä tuli tulla heidän asuinsijansa. He tarvitsivat Pyhän Hengen voimavarustuksen sitä tehtävää varten, jonka he olivat Jeesukselta saaneet.

Pyhän Hengen keskeisin tavoite on se, että mahdollisimman moni saisi kuulla Jeesuksesta, hänen sovitustyöstään, hänen rakkaudestaan, hänen voimastaan, hänen ylösnousemuksestaan. Siksi Pyhä Henki antaa uskoville voiman, vallan ja kyvyn olla Jeesuksen todistajia. Todistajana olemiseen kuuluu kolme näkökulmaa:
– voima, valta ja kyky palvella ja rakastaa ihmisiä heidän tarpeissaan. Jossakin vaiheessa palvelun täytyy myös muuttua sanoiksi.
– voima, valta ja kyky puhua Jeesuksesta rakastaen ihmisiä. Usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Kristuksen sanan kautta.
– voima, valta ja kyky uhrautua ja kärsiä Jumalan valtakunnan tähden (todistaja = martys)

Pyhä Henki viihtyy parhaiten siellä, missä Jeesus on kaiken keskipisteensä ja hänestä halutaan kertoa mahdollisimman laajalle. ”Jos sinä keskityt kadotukseen matkalla oleviin ihmisiin, minä keksityn sinuun”.
Jos koet, että suhteesi Pyhään Henkeen on etäinen, yksi syy siihen voi olla, että olet itse etääntynyt Pyhän Hengen keskeisimmästä päämäärästä.
Tämän lupauksen jälkeen Jeesus astui ylös taivaaseen. Uusi testamentti todistaa meille, että nyt Jeesus rukoilee meidän puolestamme. Uskon, että yksi tärkeimmistä asioista, mitä hän rukoilee meidän puolestamme, liittyy hänen viimeisiin sanoihinsa maan päällä. ”Isä, anna minun seuraajieni avautua Pyhälle Hengelle. Auta heitä kokemaan Pyhän Hengen voiman täyteys, että heistä tulisi minun todistajiani. Auta heitä palvelemaan, puhumaan ja uhrautumaan minun nimeni tähden. Auta, että se, mitä he itse ovat saaneet, ei pysähtyisi heihin, vaan virtaisi jatkuvasti heistä eteenpäin”.

Helatorstaista kului 10 päivää ja sitten tuli helluntai. Silloin Jeesus toteutti Isän antaman lupauksen ja kastoi seuraajansa Pyhässä Hengessä. Pyhä Henki tuli heidän päälleen. He täyttyivät kaikki Pyhällä Hengellä. Samalla opetuslapset saivat voiman olla Jeesuksen todistajia ja uskovien joukkoon tuli samana päivänä lisää noin 3000 henkilöä.

Me tarvitsemme Pyhää Henkeä ystävänämme. Me tarvitsemme Pyhää Henkeä antamaan meille jatkuvasti voimaa, valtaa ja kykyä toimia Jeesuksen todistajina.

Tuottaja: Turun Helluntaiseurakunta | Esiintyjät: Pekka Havupalo | Kesto: 00:34:04 | Ajankohta: 23.5.2021

 • Katso lisää

 • Kaikki/
 • Jaksot/
 • Klipit

Lahjoita

Tule tukemaan UskoTV:n työtä ja tue omalla lahjoituksellasi, niin että voimme tulevaisuudessakin tarjota sinulle hyviä ohjelmia katsottavaksi. Lahjoita nyt!

Select Payment Method
Personal Info

Terms

Donation Total: 20.00€

SOITA 0600-12500

Puhelun hinta 10,26 e/puh + pvm

Keräyslupa: RA/2021/1670
alkaen 1.1.2022, myöntäjä Poliisihallitus 9.12.2021. Varat käytetään Avainmedian medialähetystyöhön Suomessa ja ulkomailla.

Lisää katsottavaa