Kehotus valvomaan ja rukoilemaan
 • Lähetä palautetta /
 • Avaa Raamattu /
 • Lahjoita /
 • Lähetä ohjelmaidea

Raamattu

Valitse kirja ja luku ylläolevasta valikosta
Pyhä Raamattu - Vanha testamentti ja Uusi testamentti - Raamattu Kansalle 2012
© Raamattu Kansalle ry

Anna palautetta / Lähetä esirukouspyyntö

 • Lomakkeella kerätään nimi ja sähköpostiosoite, voidaksemme vastata viestiisi. Lisää tietosuojasta löydät tietosuojaselosteesta.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Voit antaa palautetta tai lähettää rukouspyynnön käyttäen vasemmalla sijaitsevaa palautelomaketta. Valitse ensin palautteen tyyppi ja kirjoita sen jälkeen yhteystietosi ja viestisi.

Teknisten ongelmien kohdalla pyydämme antamaan vikaselosteen mahdollisimman yksityiskohtaisesti ja selkeästi voidaksemme auttaa sinua. Huomioithan ruokuspyyntöä lähettäessäsi, että et lähetä lomakkeen kautta arkaluontaista tietoa ihmisistä.

Jättämäsi esirukoukset ohjataan kyseisen yhteisön sähköpostiin.

Ohjelmaidea

Anna ohjelmaidea

 • Lomakkeella kerätään nimi ja sähköpostiosoite, voidaksemme vastata viestiisi. Lisää tietosuojasta löydät tietosuojaselosteesta.

Kehotus valvomaan ja rukoilemaan

Vappu ja Markku Viljanen Turussa 15.8. 2021
Ensin Vapun terveiset lähetyskentältä ja sitten Markun saarna.

Kehotus valvomaan ja rukoilemaan
Matteus 26:37-41
37. Hän otti mukaansa Pietarin ja ne kaksi Sebedeuksen poikaa. Hän alkoi murehtia ja joutui tuskan valtaan,
38. ja hän sanoi opetuslapsille: ”Minun sieluni on syvästi murheellinen, aina kuolemaan asti. Jääkää tähän ja valvokaa minun kanssani.”
39. Sitten hän meni vähän kauemmaksi, heittäytyi kasvoilleen ja rukoili sanoen: ”Isäni, jos mahdollista, niin menköön tämä malja minun ohitseni. Ei kuitenkaan niin kuin minä tahdon vaan niin kuin sinä!”
40. Jeesus palasi opetuslasten luo ja tapasi heidät nukkumasta. Hän sanoi Pietarille: ”Ettekö te edes yhtä hetkeä jaksaneet valvoa minun kanssani?
41. Valvokaa ja rukoilkaa, ettette joutuisi kiusaukseen. Henki tosin on altis, mutta liha on heikko.”
Tämä aikakausi on näännyttävä, Pandemia jatkuu ja me ihmiset olemme siihen väsyneitä. Helposti voimme nukahtaa hengellisesti.
Jeesus herätti Pietarin: Hän haluaa herättää meidätkin.
Liha on heikko. Rom. 7:17-19 “Lihassani ei asu mitään hyvää…synti joka minussa asuu.” Henki on altis. (Rom.8:13, Gal. 5:16)
Suurin Jeesuksen murhe ja tuska, uskoisin johtuvan siitä tietoisuudesta, että Hän kohta joutuisi kokemaan mitä on olla erossa Jumalasta, niitä hylkäämisen tunteita mitä Psalmisti profetaalisesti kirjoitti jo noin 1000 vuotta aikaisemmin, (Ps 22:2) Jumalani, Jumalani, Miksi minun hylkäsit?
Ymmärrän näistä sanoista heijastuvan Jeesuksen pettymyksen: Ettekö te edes yhtä hetkeä jaksaneet valvoa kanssani? Alleviivaisin kuitenkin näitä kahta viimeistä sanaa: VALVOA KANSSANI
Hengellinen valvominen tarkoittaa jokapäiväistä elävää suhdetta Jumalaan Jeesuksen kautta. Hän, Jeesus, on Immanuel. Jumala kanssamme. Matt 1:23
Valvokaa ja rukoilkaa, ettette joutuisi kiusaukseen. (joutua, Espanjaksi, astua sisälle)
Parempi on ennalta ehkäistä kiusauksiin joutumista. Kun joudumme kiusaukseen sisälle, sieltä on vaikeampi päästä ulos.
Sen tähden Jeesus kehottaa meitä tänään, valvomaan ja rukoilemaan. On aika herätä etsimään Jumalaa. On aika täyttyä Pyhällä Hengellä.
Tällä on ennalta ehkäisevä vaikutus.

Tuottaja: Turun Helluntaiseurakunta | Esiintyjät: Markku Viljanen | Kesto: 00:54:20 | Ajankohta: 15.8.2021

 • Katso lisää

 • Kaikki/
 • Jaksot/
 • Klipit

Lahjoita

Tule tukemaan UskoTV:n työtä ja tue omalla lahjoituksellasi, niin että voimme tulevaisuudessakin tarjota sinulle hyviä ohjelmia katsottavaksi. Lahjoita nyt!

Select Payment Method
Personal Info

Terms

Donation Total: 20.00€

SOITA 0600-12500

Puhelun hinta 10,26 e/puh + pvm

Keräyslupa: RA/2021/1670
alkaen 1.1.2022, myöntäjä Poliisihallitus 9.12.2021. Varat käytetään Avainmedian medialähetystyöhön Suomessa ja ulkomailla.

Lisää katsottavaa