Ennen kaikkea
 • Lähetä palautetta /
 • Avaa Raamattu /
 • Lahjoita /
 • Lähetä ohjelmaidea

Raamattu

Valitse kirja ja luku ylläolevasta valikosta
Pyhä Raamattu - Vanha testamentti ja Uusi testamentti - Raamattu Kansalle 2012
© Raamattu Kansalle ry

Anna palautetta / Lähetä esirukouspyyntö

 • Lomakkeella kerätään nimi ja sähköpostiosoite, voidaksemme vastata viestiisi. Lisää tietosuojasta löydät tietosuojaselosteesta.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Voit antaa palautetta tai lähettää rukouspyynnön käyttäen vasemmalla sijaitsevaa palautelomaketta. Valitse ensin palautteen tyyppi ja kirjoita sen jälkeen yhteystietosi ja viestisi.

Teknisten ongelmien kohdalla pyydämme antamaan vikaselosteen mahdollisimman yksityiskohtaisesti ja selkeästi voidaksemme auttaa sinua. Huomioithan ruokuspyyntöä lähettäessäsi, että et lähetä lomakkeen kautta arkaluontaista tietoa ihmisistä.

Jättämäsi esirukoukset ohjataan kyseisen yhteisön sähköpostiin.

Ohjelmaidea

Anna ohjelmaidea

 • Lomakkeella kerätään nimi ja sähköpostiosoite, voidaksemme vastata viestiisi. Lisää tietosuojasta löydät tietosuojaselosteesta.

Ennen kaikkea

Raamatunkohta: 1. Kor. 15:1-10 Pekka Havupalo, 2020-08-09
Teema: Ennen kaikkea

Paavali viipyi Korinttissa toisella lähetysmatkallaan puolitoista vuotta ja perusti sinne seurakunnan. Parin vuoden päästä hän sai huolestuttavia uutisia ja kirjoitti kirjeen auttaakseen seurakuntaa pääsemään irti siihen pesiytyneistä epäkohdista. Tässä hän valottaa sitä, mikä on kristinuskossa kaikkein olennaisinta.

I Kristuksen kuolema syntiemme tähden, j. 3
• Synti on sana, joka puuttuu monien sanavarastosta ja siksi on hyvä määritellä, mitä se merkitsee. Tässä Paavali käyttää sanaa hamartia, joka tarkoittaa maalin ohi ampumista. Synti on sitä, että ammumme ohi Jumalan tahdosta elämäämme varten. Synti on pohjimmiltaan rikkomista Jumalaa vastaan, vaikka se ilmenee usein rikkomuksina lähimmäisiämme kohtaan.
• Kristuksen kuolema syntiemme tähden on ihmisjärjelle käsittämätön teko. Tarkoittaahan se sitä, että hän, jota vastaan olemme rikkoneet ja jatkuvasti rikomme, otti meidän paikkamme rikkomustemme rangaistuksen kohteena. Oletko koskaan kuullut, että ryöstön tai pahoinpitelyn kohteeksi joutunut henkilö olisi pyytänyt saada mennä vankilaan rikoksen tekijän puolesta?
• Kun katsot Jeesusta ristillä, näet voimakkaimman ilmaisun rakkaudesta ja armosta, jota ihminen on koskaan saanut katsella.
• Jeesuksen kuolema oli ennalta suunniteltu ja profeettojen kautta myös ennalta ilmoitettu. Sen lisäksi Jeesuksen kuolema oli julkinen, todellinen ja aito. Ihmisjoukot näkivät hänen kuolevan ja ammattiteloittajat pitivät häntä kuolleena. Kaiken lisäksi Jeesus oli kolme päivää haudassaan, että kukaan ei voisi väittää, että hänen kuolemansa oli teeskentelyä.

II Kristuksen ylösnousemus, j.4
• Jumalan rakkauden syvyys ilmeni ristillä. Jumalan voiman suuruus taas ilmeni Jeesuksen ylösnousemuksessa. Ylösnousemus osoittaa, että Jumalan voima ja valta on kuoleman voimia suurempi. Syntiinlankeemuksesta saakka kuolema oli ollut ihmiskunnan voittamaton vihollinen. Jeesuksen ylösnousemus kukisti kuoleman vallan ja antoi iankaikkisen elämän toivon jokaiselle, joka on Kristuksen oma. Meidän valinnoillamme voi olla iankaikkista merkitystä.
• Jeesuksen ylösnousemus oli myös ennalta suunniteltu ja ennalta ilmoitettu. Se ei ollut julkinen, mutta oli kuitenkin todellinen ja aito. Ylösnoussut Jeesus näyttäytyi toistuvasti ja melko suurelle joukolle ihmisiä. Jeesuksen ylösnousemus muutti näiden ihmisten elämän, niin että he julistivat ilosanomaa Jeesuksesta kaikkialla ja olivat valmiit jopa kuolemaan uskonsa tähden.

III Evankeliumin leviämisen kannalta tärkeitä ovat myös armon valloittamat ihmiset, j. 10
• Jumalan armon ja voiman kohtaaminen saivat Paavalin antamaan koko elämänsä Jumalan valtakunnan ja Jeesuksen seurakunnan palvelemiseen. Paavali palveli saamansa armon valloittamana, sen kutsumuksen ja niiden mahdollisuuksien mukaisesti, jotka Jumala oli hänelle suonut. Lopputuloksena oli se, että hän teki enemmän työtä kuin kukaan muu. Paavalin tarkoitus ei ollut, että järjestäisimme kilpailuja, joissa Jumalan valtakunnan työssä itsensä eniten uuvuttaneet palkittaisiin vuosittain. Hänen tarkoituksensa oli viestittää, että aito kokemus armosta johtaa aitoon palveluun. Jumalalta saamamme tehtävät ovat erilaisia. Elämämme eri vaiheiden tarjoamat mahdollisuudet ovat myös erilaisia.

Keskeisintä kristinuskossa on Kristuksen kuolema syntiemme tähden ja Kristuksen ylösnousemus. Evankeliumin leviämisen kannalta tärkeitä ovat myös armon valloittamat ihmiset. Kun näet Jumalan armon ja voiman Jeesuksen kuolemassa ja ylösnousemuksessa, sinussa alkaa herätä halu palvella kohtaamiasi ihmisiä, Jumalan valtakuntaa ja Jeesuksen seurakuntaa.

Tuottaja: Turun Helluntaiseurakunta | Esiintyjät: Pekka Havupalo | Kesto: 00:23:34 | Ajankohta: 9.8.2020

 • Katso lisää

 • Kaikki/
 • Jaksot/
 • Klipit

Lahjoita

Tule tukemaan UskoTV:n työtä ja tue omalla lahjoituksellasi, niin että voimme tulevaisuudessakin tarjota sinulle hyviä ohjelmia katsottavaksi. Lahjoita nyt!

Select Payment Method
Personal Info

Terms

Donation Total: 20.00€

SOITA 0600-12500

Puhelun hinta 10,26 e/puh + pvm

Keräyslupa: RA/2021/1670
alkaen 1.1.2022, myöntäjä Poliisihallitus 9.12.2021. Varat käytetään Avainmedian medialähetystyöhön Suomessa ja ulkomailla.

Lisää katsottavaa