Vielä Jeesus kutsuu
 • Lähetä palautetta /
 • Avaa Raamattu /
 • Lahjoita /
 • Lähetä ohjelmaidea

Raamattu

Valitse kirja ja luku ylläolevasta valikosta
Pyhä Raamattu - Vanha testamentti ja Uusi testamentti - Raamattu Kansalle 2012
© Raamattu Kansalle ry

Anna palautetta / Lähetä esirukouspyyntö

 • Lomakkeella kerätään nimi ja sähköpostiosoite, voidaksemme vastata viestiisi. Lisää tietosuojasta löydät tietosuojaselosteesta.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Voit antaa palautetta tai lähettää rukouspyynnön käyttäen vasemmalla sijaitsevaa palautelomaketta. Valitse ensin palautteen tyyppi ja kirjoita sen jälkeen yhteystietosi ja viestisi.

Teknisten ongelmien kohdalla pyydämme antamaan vikaselosteen mahdollisimman yksityiskohtaisesti ja selkeästi voidaksemme auttaa sinua. Huomioithan ruokuspyyntöä lähettäessäsi, että et lähetä lomakkeen kautta arkaluontaista tietoa ihmisistä.

Jättämäsi esirukoukset ohjataan kyseisen yhteisön sähköpostiin.

Ohjelmaidea

Anna ohjelmaidea

 • Lomakkeella kerätään nimi ja sähköpostiosoite, voidaksemme vastata viestiisi. Lisää tietosuojasta löydät tietosuojaselosteesta.

Vielä Jeesus kutsuu

Jorge Vega Turussa 12.6.2022

Historiassa näemme, miten Jumala kutsui ihmisen.
Jumala kutsui Aatamia, kun tämä piileskeli tehtyään syntiä.
Jumala kutsui Abramin jättämään sen ajan moniarvoisen maailmanpääkaupungin rikkaudet ja tutustumaan yhteen Jumalaan.
Jumala kutsui Mooseksen pensaasta pelastamaan Egyptin orjuutetun kansan.
Jumala kutsui monia ihmisiä Vanhassa testamentissa, ja kun Uusi testamentti alkaa, Jeesus aloittaa palvelutyönsä kutsumalla yksinkertaisia ihmisiä seuraamaan häntä ja olemaan hänen kanssaan.

Miksi Jumala kutsuu?
Jumala kutsuu meitä, koska emme voi kutsua itseämme.
Kuvittele, että olet vieraassa maassa. Sisäinen kellosi ei toimi kuten kotona. Olet hotellissa ja haluat nukkua, koska olet niin väsynyt. Sinun on noustava ylös tiettyyn aikaan, ja pelkäät, ettei puhelimessasi ole senhetkistä aikaa. Hotellissa on ilmainen herätyspalvelu, ja puhelimen vieressä on kiva kortti, jossa pyydetään soittamaan tiettyyn aikaan ilmaiseksi. Uskallatko pyytää soittoa?
Jumala kutsuu meitä, koska emme voi kutsua itseämme.
On tehtäviä, joihin sisäinen voimamme tai halumme ei riitä. On tehtäviä, joita emme koskaan uneksineet tekevämme elinaikanamme. Jumala kutsuu meitä elämään enemmän kuin voimme kuvitella tänään. Hänen elämänsuunnitelmansa ei rajoitu pieniin kykyihimme. Sillä se ei riipu heistä, vaan meidän uskostamme hänen kutsuun. Hän on savenvalaja, me olemme savea hänen käsissään.

Mihin Jumala kutsuu meitä?
Mark 3: 13 Jeesus nousi vuorelle ja kutsui luoksensa ne, jotka hän halusi, ja he tulivat hänen luoksensa. 14 Ja hän valitsi kaksitoista opetuslasta seurakseen ja lähetti heidät saarnaamaan 15 ja antoi heille valtuudet ajaa ulos riivaajia.

Miksi Jumala ylipäätään kutsuu meitä olemaan hänen kanssaan?
Joh 15: 5 Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää, sillä ilman minua te ette voi tehdä mitään.

Ymmärrämmekö aina, kutsuuko Jumala meitä?
Voiko Jumala kutsua meitä, emmekä me ymmärrä sitä?
Vai voiko Jumala kutsua meitä, jos emme vielä tunne häntä?

Kun Herra kutsui Samuelin, Samuel ei vielä tuntenut Jumalaa.

1 samuel 3:1-10
Samuel-poika palveli Herraa Eelin alaisuudessa. Herran sana oli tuohon aikaan harvinaista, ja näyt olivat harvinaisia. 2 Eli makasi tuolloin sängyllään. Hänen silmänsä olivat alkaneet hämärtyä, eikä hän nähnyt hyvin. 3Ja Jumalan lamppu ei ollut vielä sammunut, ja Samuel makasi vuoteellaan Herran temppelissä, jossa Jumalan liitonarkki oli. 4 Silloin Herra kutsui Samuelin. Hän sanoi: ”Tässä minä olen. 5 Samuel juoksi Eelin luo ja sanoi: ”Tässä minä olen. Sinä soitit minulle. Mutta Eli vastasi: ”En minä sinua kutsunut, mene takaisin nukkumaan.” Samuel palasi sänkyynsä. 6 Ja Herra kutsui Samuelin uudelleen. Samuel nousi ylös, meni Eelin luo ja sanoi: ”Tässä minä olen; sinä kutsuit minut. Mutta Eli sanoi: ”En minä kutsunut, poikani; mene takaisin nukkumaan. 7 Samuel ei vielä tuntenut Herraa, eikä Herran sana ollut vielä ilmoitettu hänelle. 8 Ja Herra kutsui Samuelin kolmannen kerran. Samuel nousi, meni Eelin luo ja sanoi: ”Tässä minä olen. Sinä soitit minulle. Silloin Eeli ymmärsi, että Herra oli kutsunut pojan. 9 Ja hän sanoi Samuelille: ”Mene nukkumaan, ja jos he taas kutsuvat sinua, sano: ’Puhu, Herra, niin palvelijasi kuulee’. Samuel meni sänkyynsä.
10 Silloin Herra tuli ja nousi ja huusi häntä, niin kuin hän oli tehnyt ennenkin: ”Samuel, Samuel!” Samuel vastasi: ”Puhu, palvelijasi kuulee”.

Onko Jumalan kutsu tärkeä elämässämme, ja pitäisikö meidän ottaa se huomioon?
Kuten Paavali sanoi: ”Niinpä minä pidän kaikkea turhana sen tiedon tähden, joka on kaikkein kallein, Kristuksen Jeesuksen, minun Herrani; hänen tähtensä minä olen kärsinyt kaiken turhuuden ja pidän sitä turhana, että saisin Kristuksen omakseni.

Pari muuta pohdintaa.
Hepr. 5:4 Kukaan ei ota tätä arvokkuutta itselleen, vaan Jumala kutsuu häntä niin kuin hän kutsui Aaronin.
1. On kunnia olla Jumalan kutsuma. Meidän ei tarvitse korottaa itseämme, koska Hän itse haluaa antaa meille tuon kunniapaikan.
2. Herran kutsu tuo meidät lähemmäksi Jumalaa ja monia ihmisiä.

Johtopäätökset ja rukous

Ymmärrätkö Jumalan kutsun elämääsi?
Haluatko ymmärtää sitä paremmin?
Haluatko lisätietoja?
Jos ei, haluatko ymmärtää?
Mestarisi on täällä tänään odottamassa, että tulet Hänen luokseen ja pyydät.
Mitä sanoisit, jos rukoilisimme yhdessä rukouksen, jonka Samuel-poika oppi?
Puhu, palvelijasi kuuntelee.
Ja mene sen jälkeen rauhassa nukkumaan, Hän tietää, miten se toimii.

Raamatun kohdat
Mark. 3:13-15 Joh. 15:5 1. Samuel 3:1-10 Hepr. 5:4.

Tuottaja: Turun Helluntaiseurakunta | Esiintyjät: Jorge Vega | Kesto: 00:14:30 | Ajankohta: 12.6.2022

 • Katso lisää

 • Kaikki/
 • Jaksot/
 • Klipit

Lahjoita

Tule tukemaan UskoTV:n työtä ja tue omalla lahjoituksellasi, niin että voimme tulevaisuudessakin tarjota sinulle hyviä ohjelmia katsottavaksi. Lahjoita nyt!

Select Payment Method
Personal Info

Terms

Donation Total: 20.00€

SOITA 0600-12500

Puhelun hinta 10,26 e/puh + pvm

Keräyslupa: RA/2021/1670
alkaen 1.1.2022, myöntäjä Poliisihallitus 9.12.2021. Varat käytetään Avainmedian medialähetystyöhön Suomessa ja ulkomailla.

Lisää katsottavaa